Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytkowe pierożki z kiszona kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
jajko
sól, pieprz
mąka
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytkowe pierożki z kiszona kapustą

Z mąki, zmielonych gotowanych ziemniaków, jajka, soli i pieprzu zrobić ciasto jak na kopytka(ja robię wszystko na oko więc nie podaję ilości), ciasto ma być ścisłe. Kapustę pokroić.Z ciasta robić średniej wielkości kulki i rozpłaszczać, nakładać kapustę kiszoną i zlepiać brzegi.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.08.2011 00:41
Bardzo apetyczne :)
romanrafal
romanrafal 15.01.2011 09:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak