Kopytka z ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    35 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciepłe ziemniaku przetrzeć przez miazgę lub zmielić. Gdy ostygną dodać jajko, mąkę, sól. Wymieszać dokładnie i wyrobić jednolite ciasto. Formować z niego wałeczki o grubości palca. Wrzucać do posolonego wrzątku, gotować przez chwile.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gottrina 19.12.2011 18:22
lubie kopytka szczególnie odgrzewane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat