Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
twaróg 300 gramów
jaja 2 sztuki
szpinak mrożony 100 gramów
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 1/3 kostki
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym

Kroki postępowania

1

Przepuszczamy przez maszynkę ugotowane ziemniaki i twaróg. 

Krok 1 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto
2

Do ziemniaków i sera wbijamy całe jaja.

Krok 2 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto
3

Szpinak podgrzewamy w garnku i smażymy kilka minut. Dodajemy do sera i ziemniaków. Dodajemy obie mąki. Solimy do smaku. 

Krok 3 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto
4
Zagniatamy ciasto.
Krok 4 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto
5

Z ciasta robimy wałki i kroimy skośne kluski.

Krok 5 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto
6

Gotujemy kopytka w osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 minuty, a następnie odcedzamy. Polewamy roztopionym masłem z posiekanym czosnkiem.

Krok 6 - Kopytka z twarogiem i szpinakiem polane masłem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 21.02.2016 00:44
Bardzo lubię...
jasiek 16.02.2016 19:51
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak