Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z szynką i kolendrą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 szkl
szynka prosciutto 100 g
cebula biała 1 szt
kolendra 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 150 g/ok

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z szynką i kolendrą

Z dnia poprzedniego miałam ugotowane ziemniaki ,więc takie zimne przeciskamy przez praskę ,dodajemy jajko i mąkę ,zalezy dużo od ziemniaków ile jej nam wejdzie ,masa ma być jak na kluski śląskie .
Szynkę kroimy w drobniuteńką kostkę ,cebulę również i łaczymy z masą ziemniaczaną .Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę i kolendrę i formujemy cienkie wężyki by pociąć na małe ukośne kluseczki .
Gotujemy w osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia na powierzchnię .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.12.2013 23:38
wspaniała odmiana
ao_12 08.12.2013 19:05
Muszę wypróbować, wyglądają rewelacyjnie, aż ślinka leci ;)
agnieszka214 08.12.2013 16:38
fajne połączeni cos innego
Anna133 08.12.2013 16:22
Jolie pewnie też będą pyszne :)
Jolie 08.12.2013 16:08
fajne, ja bym jeszcze je przesmażyła po ugotowaniu :)
joanna__s 08.12.2013 16:00
Swietna wersja, na pewno wypróbuję.
Jadwiga/Jaga85 08.12.2013 15:27
Smaczne!!!
Joannasz3190 08.12.2013 15:20
Uwielbiam kopytka :)
Anna133 08.12.2013 15:19
Jakoś zwykłe kluski wypadają przy nich blado :P
Kuchenka 08.12.2013 14:15
przepiękne i bardzo apetyczne, gratuluję!!!
gosia56 08.12.2013 14:08
super danie
iwi 08.12.2013 14:04
Zrobię i ja taka wersja kopytek jest super
Anna133 08.12.2013 13:15
Są genialne , proste a smaczne i z każdym sosem i same wyborne
idealme 08.12.2013 13:13
koniecznie muszę takie zrobić w domu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak