Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z nadzieniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 40 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
jajko 1
sól
kiełbasa śląska
papryka marynowana
ogóreczki z czosnkiem Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z nadzieniem

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę , jajko i sól.Zagnieść ciasto, brać po kawałku ciasta w rękę i uformować prostokąt, położyć kawałek kiełbasy, ogórek i paprykę i zlepić formując w podłużne wałeczki.Gotować w osolonej wodzie.Podawać polane zeszkloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:45
Super jedzenie.
Natalija 11.09.2014 09:28
nigdy nie jadłam nadziewanych, muszę wypróbować Twój przepis :)
MałaMi89 11.09.2014 08:36
Ja wczoraj robiłam, ale tradycyjne. A z takim nadzieniem nigdy nie jadłam- dobry pomysł!
pajbek 11.09.2014 07:21
Muszą być smaczne :-)
Wiesława1 11.09.2014 06:55
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak