Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z masłem szałwiowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 gram
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
szałwia 6 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z masłem szałwiowym

Do ugotowanych, wystudzonych, przepuszczonych prze praskę ziemniaków wbij jajo, dodaj mąkę i oregano. Zagnieć ciasto. Podziel na kawałki i uformuj wałeczki. Potnij na kopytka. Ugotuj w osolonej wodzie (ok 2 minuty od wypłynięcia). Masło roztop na patelni dodaj pocięta szałwię i podsmaż chwilkę Polej kopytka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 28.05.2017 09:25
Ale pyyyszności...
jan_mag 27.05.2017 20:49
bardzo fajny przepis
Edita 27.05.2017 20:45
pysznosci
IZABELA29 27.05.2017 18:25
Pysznie wyglądają
Justi2401 27.05.2017 17:48
Proste, a jakie pyszne, masełko szałwiowe musi być bardzo aromatyczne :)
Bernadeta1 27.05.2017 15:50
Lubię takie jedzonko
pestka 27.05.2017 14:51
pyszny obiad
olkaaa 27.05.2017 09:09
ciekawa odmiana
w mojej kuchni 27.05.2017 09:00
dobre smaki dodano
mirosława4 27.05.2017 08:27
bardzo dobre niekoniecznie z masełkiem :)
Mniam 27.05.2017 07:44
Takie masełko często robię do pierogów, jest przepyszne :)
bertpvd 26.05.2017 23:43
Smaczny przepis
jagoda5913 26.05.2017 23:38
Pyszne jedzenie
Róża1 26.05.2017 21:58
ciekawy przepis :-)
agnieszka214 26.05.2017 21:39
Pyszny obiad z takim maselkiem
Renata9 26.05.2017 21:35
Bardzo lubię kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak