Kopytka z masłem szałwiowym

Kopytka z masłem szałwiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    500 gram
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • masło

    2 łyżki
  • szałwia

    6 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ugotowanych, wystudzonych, przepuszczonych prze praskę ziemniaków wbij jajo, dodaj mąkę i oregano. Zagnieć ciasto. Podziel na kawałki i uformuj wałeczki. Potnij na kopytka. Ugotuj w osolonej wodzie (ok 2 minuty od wypłynięcia). Masło roztop na patelni dodaj pocięta szałwię i podsmaż chwilkę Polej kopytka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Diana Rusiłowicz

28.05.2017 09:25
Ale pyyyszności...

jan_mag

27.05.2017 20:49
bardzo fajny przepis

Edita

27.05.2017 20:45
pysznosci

IZABELA29

27.05.2017 18:25
Pysznie wyglądają

Justi2401

27.05.2017 17:48
Proste, a jakie pyszne, masełko szałwiowe musi być bardzo aromatyczne :)

Bernadeta1

27.05.2017 15:50
Lubię takie jedzonko

pestka

27.05.2017 14:51
pyszny obiad

olkaaa

27.05.2017 09:09
ciekawa odmiana

w mojej kuchni

27.05.2017 09:00
dobre smaki dodano

mirosława4

27.05.2017 08:27
bardzo dobre niekoniecznie z masełkiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat