Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg ziemniaków
1 szklanka maki pszennej
sól
5 dag słoniny
20 dag gotowanej kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kapustą

Ziemniaki obrać, ugotować w garnku i przestudzić. Ubić na masę, następnie dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto.
Na stolnicy posypanej mąką, formujemy wałeczek i tniemy na ukos, małe kopytka, na powierzchni kopytek zrobić przecięcia nożem, jako ozdobę. Gotowe partiami wrzucamy do osolonego wrzątku i wyjmujemy zaraz po wypłynięciu na powierzchnię.
Gotowe podajemy Z okraszoną topioną słoninką wraz z gotowaną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 16.07.2011 09:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak