Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z jarmużem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
ziemniaki ugotowane 400 g
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
jajko 1 szt
jarmuż 100 g
boczek wędzony 50 g
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z jarmużem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować i ugnieść
Krok 1 - Kopytka z jarmużem foto
2
Dodać jajka , sól i pieprz
Krok 2 - Kopytka z jarmużem foto
3
Mąkę przesiać wraz z mąką kartoflaną
Krok 3 - Kopytka z jarmużem foto
4
Połączyć składniki i dodać pokrojony drobniutko jarmuż
Krok 4 - Kopytka z jarmużem foto
5
Zagnieść dokładnie ciasto
Krok 5 - Kopytka z jarmużem foto
6
Z ciasta formować wałeczki
Krok 6 - Kopytka z jarmużem foto
7
Kroić kopytka 3-4 cm
Krok 7 - Kopytka z jarmużem foto
8
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 3-4 min od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone stopionym boczkiem lub z masłem i cebulką
Krok 8 - Kopytka z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 25.10.2015 19:02
Ciekawe połączenie
Jagódka77 15.10.2015 19:52
lubię jarmuż, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam
Ola1young 15.10.2015 19:45
fajne kopytka :)
wwwiolka 15.10.2015 11:40
Bardzo fajne danie.
Aleksandra/Olcia 15.10.2015 10:14
takie wiosenne :)
gusia1000 15.10.2015 01:36
Na pewno są pyszne.
norweska20 15.10.2015 00:56
ciekawe zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak