Kopytka z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1,5 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieczarki

    6 szt
  • karczek

    3 płastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kopytka z fasoli foto
Fasolę mocz całą noc i gotuj do miękkości (45-60 min). Zmiel fasolę np robotem kuchennym. Dodaj jajko mąkę, zagnieć szybko i krój na kluski ulubionego formatu (u mnie prawie kopytkowe wyszły). Do wody dodaj łyżkę masła gotuj kluseczki 4-6 min.
Krok 2 - Kopytka z fasoli foto
Pieczarki umyj i pokrój cieniutko. Smaż na sklarowanym maśle, jak zaczną się rumienić wrzuć ostudzone kluski i przysmaż wszystko razem.
Krok 3 - Kopytka z fasoli foto
Karczek dopraw wcześniej i smaż na patelni teflonowej nie dodając tłuszczu, krótko po 2-4 min na jednej stronie!
Krok 4 - Kopytka z fasoli foto
I gotowe!:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 06.01.2012 09:24
na pewno do zrobienia w tej wersji...
Magdalena67 05.09.2011 11:48
wow, lubię kopytka, a takich jeszcze nie próbowałam
Nina7 05.09.2011 08:25
Apetyczna propozycja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat