Kopytka z cebulką

Kopytka z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka tortowa

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy przepuszczamy przez praskę .Dodajemy sól,jajko i mąki .Robimy ciasto .Robimy z ciasta wałeczki i kroimy w paluszki .
Cebulkę smażymy na oliwie solimy polewamy kopytka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kielcok1

13.12.2011 16:10
bardzo smaczne polecam

rakow2

07.05.2011 16:56
lubię kopytka

Jastinka

20.04.2011 10:09
świetne

Baska Kaska

07.10.2010 21:27
zjadłoby się :)

wedith1

27.09.2010 08:47
Pychotka!

bogumiła3

14.09.2010 22:23
super

Bartolomeo

23.08.2010 13:47
to co tygryski lubia :)

Katarzyna/kate1980

30.04.2010 17:09
zawsze kopytka jem ze skwareczkami chyba pora to zmienić, bo już mi cieknie ślinka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat