Kopytka z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka tortowa

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy przepuszczamy przez praskę .Dodajemy sól,jajko i mąki .Robimy ciasto .Robimy z ciasta wałeczki i kroimy w paluszki .
Cebulkę smażymy na oliwie solimy polewamy kopytka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 13.12.2011 16:10
bardzo smaczne polecam
rakow2 07.05.2011 16:56
lubię kopytka
Jastinka 20.04.2011 10:09
świetne
Baska Kaska 07.10.2010 21:27
zjadłoby się :)
wedith1 27.09.2010 08:47
Pychotka!
bogumiła3 14.09.2010 22:23
super
Bartolomeo 23.08.2010 13:47
to co tygryski lubia :)
Katarzyna/kate1980 30.04.2010 17:09
zawsze kopytka jem ze skwareczkami chyba pora to zmienić, bo już mi cieknie ślinka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat