Kopytka smażone z młodych ziemniaków na masełku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka szymanowska

    2 szklanki
  • jajko

  • sól

  • masło

    2 łyżeczki
  • ziemniaki ugotowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę potem dodajemy mąkę , jajko i sól , zagniatamy robimy kule dzielimy na kawałki formujemy wałeczek i odcinamy kawałki skośne nożem tak, aby powstały kopytka , gotujemy we wrzątku z dodatkiem 1 łyżeczki soli , potem wyjmujemy na talerz i smażymy na masełku z każdej strony .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 14.01.2013 08:53
pycha
smakoszek 30.06.2011 10:14
Lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat