Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka razowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jaja 1 sztuka
mąka razowa 15 dag
mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka razowe

Ziemniaki zmielić lub rozgnieść na gładko. Dodać jajo, sól i mąkę- partiami. Ilość maki zależy też od odmiany ziemniaków. Wyrobić ciasto. Formować wałeczki o średnicy około 2 cm. Kroić co 2 cm na ukos. Wrzucać na gotującą się wodę, do momentu aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 29.12.2012 22:59
pyszne i zdrowe
dianix 16.12.2012 20:26
baedzo je lubie
pajbek 11.11.2012 00:18
Kopytka na plus :-)
Miki 10.11.2012 22:04
super
adelajda 10.11.2012 21:53
takich jeszcze nie robiłam !
Goya 10.11.2012 21:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak