Kopytka opiekane na maśle

Kopytka opiekane na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    50 dag
  • mąka pszenna

    13 dag
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • ser biały

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki mielemy w maszynce lub ugniatamy tłuczkiem. Po ostygnięciu dodajemy jajko, ser, maki i sól dokładnie mieszając. Na posypanej mąką stolnicy formujemy podłużne wężyki, które przecinamy skośnie co 2-3cm. Do przegotowanej wcześniej, osolonej wody wrzucamy kopytka. Czas gotowania mierzymy od wypłynięcia kopytek na powierzchnię 2-3 minuty. Po odcedzeniu podsmażamy na maśle z dodatkiem bułki tartej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.07.2012 19:42
pyszne i chrupiące
Wacław 19.05.2012 10:16
oj,lubię takie ,pycha !
ben-ka 07.05.2012 08:33
takie lubię.
olkaaa 06.05.2012 13:54
super
artur7 12.04.2012 14:25
uwielbiam
artur7 12.04.2012 14:23
uwielbiam
artur7 22.03.2012 09:59
super
Kas2 28.02.2012 10:21
oj tak na masełku są najlepsze
KasiaK90 15.02.2012 15:58
uwielbiam kopytka
Ania67 02.11.2011 23:16
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat