Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kopytka kukurydziane

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana
12 łyżek
mąka pszenna
12 łyżek
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
tłuszcz
sól
Sklep Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka kukurydziane

Z kaszki, mąki, proszku do pieczenia i wody zagniatamy ciasto. Formujemy ruloniki, kroimy na niewielkie ukośne kawałki i wkładamy do wrzacej osolonej wody. Gotujemy ok. 1 min., aż wypłyną.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wkładamy osuszone kopytka i podsmażamy, aż będą chrupiące. wykładamy na półmisek, solimy i oprószamy tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.02.2014 07:59
takich nie robiłam
teresa18 29.11.2013 20:35
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak