Kopytka kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    12 łyżek
  • mąka pszenna

    12 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • tłuszcz

  • sól

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kaszki, mąki, proszku do pieczenia i wody zagniatamy ciasto. Formujemy ruloniki, kroimy na niewielkie ukośne kawałki i wkładamy do wrzacej osolonej wody. Gotujemy ok. 1 min., aż wypłyną.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wkładamy osuszone kopytka i podsmażamy, aż będą chrupiące. wykładamy na półmisek, solimy i oprószamy tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 07.02.2014 07:59
takich nie robiłam
teresa18 29.11.2013 20:35
takich jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat