Kopytka buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • buraki

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Buraki ugotować i odstawić do wystygnięcia. Ziemniaki potłuc i odstawić do przestygnięcia. Buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki połączyć z burakami, dodać jajko i obie mąki. Zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Na oprószonej mąką stolnicę utworzyć wałek z ciasta, pokroić w małe ukośne kawałki. Kopytka wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 26.06.2017 14:33
fajny pomysł :)
Stenka 25.06.2017 21:17
ciekawy przepis
adelajda 25.06.2017 18:38
A zapomniałam ciasto na pierogi też robiłam
adelajda 25.06.2017 18:38
Makaron robiłam z sokiem z buraka , kluski muszę koniecznie spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat