Kopytka brokułowe

Kopytka brokułowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • brokuł

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kopytka brokułowe

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Ziemniaki tłuczemy i odstawiamy do przestygnięcia. Ziemniaki łączymy z brokułem, dodajemy jajko i obie mąki. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Na oprószonej mąką stolnicę tworzymy wałek z ciasta, kroimy w małe ukośne kawałki. Kopytka wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat