Kopytka babuni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1,5 kg
  • mąka

    0,5 kg
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przecieramy przez praskę,dodajemy jajka i mąkę.Zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Z ciasta robimy wałeczek i kroimy go w romby na kawałeczki. Wrzucamy do gotującej sie wody.Mieszamy od czasu do czasu.Gdy wypłyną przelewamy zimną wodą i odcedzamy.Podajemy z sosem gulaszowym lub sosem pieczeniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 04.06.2014 23:22
Pyszne do mięska :-)
cooleczka 06.09.2013 13:28
babuni najlepsze
Margo1 23.02.2013 15:39
pyszne
kuklik 09.01.2013 17:29
pycha
Botwinka 02.01.2013 16:05
smaczne
gacopierz23 26.12.2012 14:05
dobre
agam26 17.08.2012 14:52
pycha
Seba 28.07.2012 08:45
bardzo smaczne
anemon 14.07.2012 08:20
Robię dość częto, bo bardzo lubimy.
alaaa 09.06.2012 20:13
bardzo lubię,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat