Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki ugotuję i schładzam.

Ugotowane ziemniaki przepuszczam przez praskę lub mielę w maszynce dodaję sól, jajko, mąkę ziemniaczaną oraz tyle mąki pszennej aby ciasto dało się zagnieść.
Ciasto lekko podsypuję mąką ,odrywam po porcji ciasta.

Z ciasta formuję wałeczki,które tnę na 2 -3 cm.

Gotuję wodę ,lekko solę .

Kopytka gotuję około 1 minutę od wypłynięcia.

Kopytka podaję na ciepło z sosem lub podsmażone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 24.03.2017 15:44
Pyszniutkie :)
Krystyna32 23.03.2017 07:33
bardzo lubię
Róża1 23.03.2017 06:20
fajny przepis ..
gusia1000 23.03.2017 01:15
Robię, bo i lubię.
Krzysztof15 22.03.2017 19:53
bardzo lubię
Ania321 22.03.2017 17:27
coś, co bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak