Kopytka

Kopytka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    450 g
  • mąka ziemniaczana

    40 g
  • jajko

    1
  • olej

    10 g
  • ziemniaki

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kopytka

Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, a następnie wszystkie składniki. Wyrobić ciasto, uformować wałeczki i pokroić na kluski. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Można podawać z cukrem i masłem lub do sosów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

parysek10 15.08.2012 15:31
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat