Kopytka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka pszenna

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie kopytek jest bardzo proste.
Wystarczy dzień wcześniej ugotować więcej ziemniaków.

I to wszystko.

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, wyrabiamy z mąką. Formujemy wałeczki o średnicy ok 2 cm. Tniemy je na kopytka ok. 1-2 cm.
Wrzucamy na osoloną wrzącą wodę i gotujemy do wypłynięcia.

Kopytka podajemy z sosem mięsnym, smażoną cebulką lub skwarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kas2 18.02.2012 20:16
bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat