Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z papryką i mortadelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
mortadela 4 plasterki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sezam 2 łyżki
sól
pieprz
ole

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z papryką i mortadelą

1. Filety rozetnij na duże płaty. Każdy kawałek mięsa oprósz solą i pieprzem. Przykryj plasterkiem mortadeli i papryką. Złóż na pół.
2. Mięs oprósz mąką. Jajka roztrzep, bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Sznycle zanurz w jajkach, obtocz w tartej bułce z sezamem.
3. Mięso smaż na łyżce oleju po 3-4 min z każdej strony. Podawaj np. z ziemniakami i pomidorami. Możesz też udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak