Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z jabłkiem i rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 3 sztuki
cynamon Prymat 1 szczypta
rodzynki 4 łyżki
cukier 3 łyżki
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z jabłkiem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obieram, kroję w małą kostkę. Mieszam je z cynamonem, cukrem i rodzynkami.
Krok 1 - Koperty z jabłkiem i rodzynkami foto
2
Ciasto dzielę na 8 części, wykładam po porcji jabłek, składam na pół i zlepiam brzegi.
Krok 2 - Koperty z jabłkiem i rodzynkami foto
3
Wierzch kopert smaruję rozbełtanym białkiem. Wykładam na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piekę ok. 25min, w temp 200stop. C Studzę i dekoruję rozpuszczoną czekoladą
Krok 3 - Koperty z jabłkiem i rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 16.06.2014 17:11
bardzo pyszne na pewno :)
agnieszka214 14.06.2014 13:33
apetyczny kasek
asiczekz 14.06.2014 12:31
wyglądają apetycznie
Adamorek 14.06.2014 12:24
niezłe to
Lidzia 14.06.2014 11:57
Robię podobne - pyszne.
patryska76 14.06.2014 11:55
Mniam mniam! ;-)
Konczi 14.06.2014 11:44
smaczny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak