Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt.
cukier do smaku
masło do posmarowania ciasta
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
ciasto francuskie 25 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: koperty z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne.Opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać cukier.Wymieszać.
Krok 1 - koperty z jabłkiem foto
2
Ciasto francuskie rozmrozić.Pokroić w kwadraty o boku 10 cm.(wielkość wedle uznania).Na środek położyć nadzienie z jabłek.Składać w kopertę.
Krok 2 - koperty z jabłkiem foto
3
Po wierzchu posmarować masłem.Przełożyć do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blachy.Piec w nagrzanym piekarniku przez około 18-20 min. w temp.200 stopnii.
Krok 3 - koperty z jabłkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.12.2012 20:21
proste i smaczne
Pietruszka 19.12.2012 16:31
pewnie jest smaczne
Henryka2 11.12.2012 17:24
Poison1988, co fajnie wygląda i skąd liczba mnoga?!Wyraźnie widać jedno bladziutkie ciasteczko, gdzie nie umiano wykorzystać gotowego ciasta francuskiego.
Poison1988 11.12.2012 15:52
ale fajnie wyglądają :)
Ewelina47 11.12.2012 12:49
pyszne ciasteczka
Adamorek 11.12.2012 12:40
super ciasteczko
pierniczkowo 11.12.2012 12:16
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak