Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z jabłkami i dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mąka 2-3 szklanki
DODATKOWO:
jabłka 5 szt
jajko
cukier
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z jabłkami i dżemem

Składniki na ciasto zagniatamy. Wałkujemy podsypując mąką. Wycinamy kwadraty, na każdym z nich układamy po małym kawałeczku jabłka lub płaskiej łyżeczce dżemu. (Można tez dać troszeczkę dżemy na środek koperty) Składamy kwadraty w kopertę i pędzelkiem smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do uzyskania jasno złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 04.04.2013 19:10
Bardzo apetyczne.
Rafał10 18.11.2012 09:33
mmmm ślinka cieknie :)
Magula 13.11.2012 10:49
fajniutkie ciasteczka
sara1 13.11.2012 09:43
pyszne małe co nieco
angelika14 13.11.2012 09:20
pyszne z każdym dodatkiem ale z jabłkiem najbardziej mi smakuje
iziona 13.11.2012 09:11
Robiłam ostatnio coś podobnego wyszło mi to pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak