Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
margaryna w kostce 2 sztuki
piwo 1 szklanka
Nadzienie:
jabłko 1,5 kg
cynamon Prymat 1 opakowanie
cukier wanilowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z jabłkami

Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na jakieś 2 godziny.
Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienna, pokroiłam w kosteczkę, dodałam cynamon i cukier waniliowy, wymieszałam. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na 3 części, każdą z nich rozwałkowałam, pokroiłam na kwadraty. Na każdy środek kwadracika kładłam wcześniej przygotowane jabłka, rogi składałam do góry, tak by powstała koperta. Piekłam około 20 - 25 minut na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak