Koperty z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • masło 250 g

    1 szt.
  • śmietana 18-procentowa

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    3 łyżeczki
  • jabłka

    1/2 kg
  • cukier

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z podanych składników. Jabłka obrać i pokroić w ósemki lub w dość dużą kostkę.Rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty o boku 4cm.Na każdym kwadracie kłaść kawałek jabłka,wcześniej ,,maczanego\" w cukrze. Zagiąć wszystkie rogi do góry, tak aby powstała koperta.
Upiec ciastka na złoto w temp. 180stC.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 28.03.2013 11:39
pyszny deser
Ela15 09.01.2012 11:32
też takie robię
Agnieszka/picola 15.10.2011 22:46
pychotka
olivka 18.09.2011 11:43
smakowicie wygladają i napewno jak wygladaja tak też smakują!!
iwona332 18.02.2011 13:37
super
mysza666 05.02.2011 18:48
Uwielbiamwszystko co słodkie, a to zapowiada się pysznie, dołożyłabym tylko jeszcze troszkę cynamonu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat