Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z ciasta francuskiego z parówkami i pomidorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 OPAKOWANIA
parówki 5 szt
pomidory 3 szt
szczypiorek usiekany
żółty ser starty 20 DKG
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
białko do smarowania

Porada

ZAMIAST ŻÓŁTEGO SERA MOŻNA UŻYĆ PLASTERKÓW MOZZARELLI.

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z ciasta francuskiego z parówkami i pomidorem

CIASTO FRANCUSKIE KROIMY NA 12 W MIARĘ RÓWNYCH CZĘŚCI (JA UŻYŁAM GOTOWEGO CIASTA FRANCUSKIEGO). PARÓWKI KROIMY POD SKOSEM NA CIENKIE PLASTERKI, POMIDORY RÓWNIEŻ W PLASTERKI. NA KAWAŁKU CIASTA FRANCUSKIEGO UKŁADAMY PLASTERKI PARÓWKI, NA TO PLASTEREK POMIDORA,LEKKO SOLIMY I PIEPRZYMY,POSYPUJEMY POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM. NA KONIEC WSZYSTKO POSYPUJEMY STARTYM ŻÓŁTYM SEREM. PRZEKĄTNE ROGI CIASTA FRANCUSKIEGO ŁĄCZYMY NAD SOBĄ ABY POWSTAŁY KOPERTY. CIASTO FRANCUSKIE SMARUJEMY BIAŁKIEM JAJKA, KOPERTY UKŁADAMY NA BLASZCE WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM, WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA 15-20 MINUT(AŻ CIASTO ZROBI SIĘ ZŁOCISTE).
SMACZNEGO.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak