Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
ciasto francuskie
375 g -
papryka czerwona
mała -
pieczarki
20 dag -
cebula
mała -
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel
3 -
ser żółty
kilka plastrów
Przyprawy i dodatki
-
ketchup pikantny
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
sól
-
oregano
-
bazylia
-
Natka pietruszki suszona Prymat
-
masło
łyżka
Przepis i sposób przygotowania KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA
Wszystko podsmażam na maśle do wyparowania wody. Doprawiam papryką, solą, oregano i bazylią.
Ciasto tnę w kwadraty, smaruję ketchupem, na środku każdego układam farsz, a na nim po kawałku sera żółtego. Zwijam w koperty.
Koperty posypuję dosyć obficie pietruszką, piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze (0)