KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ciasto francuskie

    375 g
  • papryka czerwona

    mała
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    mała
  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    3
  • ser żółty

    kilka plastrów

Przyprawy i dodatki

  • ketchup pikantny

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól

  • oregano

  • bazylia

  • Natka pietruszki suszona Prymat

  • masło

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i kabanosa kroję w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę.
Wszystko podsmażam na maśle do wyparowania wody. Doprawiam papryką, solą, oregano i bazylią.
Ciasto tnę w kwadraty, smaruję ketchupem, na środku każdego układam farsz, a na nim po kawałku sera żółtego. Zwijam w koperty.
Koperty posypuję dosyć obficie pietruszką, piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat