Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty schabowe z pieczarkami i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 800 gram
ser żółty 10 dag
pieczarki 60 dag
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz

panierka

mąka pszenna 0,5 szkanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkalnki
jajko 2-3 szt
mleko 3,2% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty schabowe z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Sporządzić farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, poddusić z niewielką ilością wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu. Pieczarki odcedzić z nadmiaru soku, połączyć z cebulą i potartym serem na tarce o drobnych oczkach, wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 1 - Koperty schabowe z pieczarkami i serem foto
2
Schab oczyścić, pokroić na 1cm plastry i cienko rozbić. Posolić i posypać pieprzem.
Krok 2 - Koperty schabowe z pieczarkami i serem foto
3
Na rozbity schab nałożyć farsz, rozsmarować. Zwinąć w kopertę. Koperty panierować w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Koperty schabowe z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.01.2017 14:39
Wyglądają super
ilka01 29.12.2016 15:03
pyszności :)
Wiesława1 29.12.2016 12:40
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak