Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopert z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
szpinak mrożony
ser feta
cebula
czosnek
sól
pieprz
śmietan

Przepis i sposób przygotowania na: Kopert z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Cebulę szklimy na patelni i dodajemy przegnieciony czosnek. Smażymy, aż oba składniki się zarumienią. Następnie dodajemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi. Gdy woda już trochę odparuje, rozkruszamy ser feta. Chwilę dusimy. Mieszamy wszystko i doprawiamy wedle uznania. Farsz należy przestudzić.

Ciasto francuskie pokroić na 15 kwadratów. Na każdy kwadrat nałożyć małą łyżeczkę szpinaku, zlepić tak jak kopertę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka w 2-3 cm odstępach. Piec około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 01.09.2012 19:46
apetycznie wygląda
gusia1000 29.08.2012 00:26
Nic, tylko takie robić.
Konczi 13.08.2012 00:06
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak