Kopert z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Kopert z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • szpinak mrożony

  • ser feta

  • cebula

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • śmietan

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kopert z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Cebulę szklimy na patelni i dodajemy przegnieciony czosnek. Smażymy, aż oba składniki się zarumienią. Następnie dodajemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi. Gdy woda już trochę odparuje, rozkruszamy ser feta. Chwilę dusimy. Mieszamy wszystko i doprawiamy wedle uznania. Farsz należy przestudzić.

Ciasto francuskie pokroić na 15 kwadratów. Na każdy kwadrat nałożyć małą łyżeczkę szpinaku, zlepić tak jak kopertę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka w 2-3 cm odstępach. Piec około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Monika58 01.09.2012 19:46
apetycznie wygląda
gusia1000 29.08.2012 00:26
Nic, tylko takie robić.
Konczi 13.08.2012 00:06
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat