Koperkowy pstrąg z rusztu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • koperek

    pęczek
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby sprawic. Cytrynę wyszorowac i pokroic w cienkie plasterki. Ryby natrzec wewnątrz olejem i opruszyc sola i pieprzem. Koperek lekko pokroic na mniejsze gałązki i włożyc do wnętrza pstrągów. Włożyc do ryby także po łyżce masła i plasterki cytryny. Piec na grilu około 15 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 18.09.2010 20:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat