Koperkowy łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    3 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koperkowy łosoś pieczony foto
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem, solimy i pieprzymy i polewamy sokiem z cytryny.
Krok 2 - Koperkowy łosoś pieczony foto
Wyciagamy blache, dajemy na nia papier do pieczenia. Ukladamy lososia i grubo posypujemy go koperkiem.
Krok 3 - Koperkowy łosoś pieczony foto
Łososia pieczemy ok 40 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni. Aby nie tracic energii, mozna upier na innej blaszce ziemniaczki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.02.2014 07:41
piękny, pyszny łosoś
Ada-Gaba 19.02.2014 13:06
pysznie przygotowana rybka
Mati13 07.10.2013 20:47
ale dobre jedzonko
natalia.doradca 05.09.2013 13:14
pyszna rybka
klaudusia198888 13.08.2013 21:14
uwielbiam łososia :)
Aannkaa82 01.08.2013 22:15
Jutro bedzie na obiad :)
Czarnula87 01.08.2013 19:10
fajny łosoś :))
adelajda 01.08.2013 16:49
lubię łososia
owca441 01.08.2013 16:42
to chcę dziś zjeść
idealme 01.08.2013 15:23
mój ulubiony! ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat