Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowy kuskus z kiełbaskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kiełbasa biała z ziołami 30 dag
parowki drobiowe 40 dag
musztarda do smaku
woda
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowy kuskus z kiełbaskami

Gotujemy pół litra wody i zalewamy gorącą wodą kuskus. Dodajemy do niego koperek i odrobinę kucharka i pieprzu. Przykrywamy i odstawiamy na 15minut. W garnku nastawiamy wodę i gotujemy białą kiełbasę a po 5minutach dodajemy parówki drobiowe. Kuskus doprawiamy jeszcze według smaku kucharkiem i pieprzem, wykładamy na talerz obok wykładamy kiełbaski i parówki, polewamy je musztardą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.04.2013 14:01
mniam smaczne;)
babi17 03.02.2013 20:12
mniam
Janek 10.11.2012 19:40
mmm uwielbiam kuskus:)
ssylwiaa 19.10.2012 21:42
lubię dania z kuskusem ;)
ziutula
ziutula 14.10.2012 22:48
zjem takie jedzonko...szybko można zrobić
Marta1986 14.10.2012 13:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak