Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowo-miętowy chłodnik z czerwonego barszczu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 porcje

jogurt naturalny 2,5 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
barszcz czerwony 1,5 szklanki
ogórek długi 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
mięta świeża siekana 4-5 łyżek
sok z cytryny
sól i pieprz

Opcjonalnie

kostki lodu

Porada

Chłodnik ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo smakuje rewelacyjnie i z pewnością gwarantuje ochłodę nawet w najgorętszy dzień lata. Wystarczy porządnie go schłodzić i mamy pyszne orzeźwienie!

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowo-miętowy chłodnik z czerwonego barszczu

Czosnek i koperek należy drobno posiekać, a ogórka pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Całość doprawić do smaku (sokiem z cytryny oraz solą z pieprzem), a następnie porządnie schłodzić (minimum 2-3 godziny) w lodówce.
Chłodnik można podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 17.07.2017 09:28
Dziękuję :)
Ola1984 13.07.2017 12:10
Fajne danie na upalne dni :)
Bożena Matuszczyk 13.07.2017 11:23
Pyszny i ciekawy chłodnik;)
gusia1000 13.07.2017 11:15
Dobry chłodnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak