Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe pulpety

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
koperek 1/2 pęczka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
woda 1 litr
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe pulpety

1. Mięso razem z cebulą zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj okrągłe klopsiki.

2. Pulpety obsmaż z dwóch stron na oleju. Następnie przełóż je do garnka. Wodę wymieszaj z mąką i papryką. Wlej do pulpetów. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.02.2016 12:50
Pyszne pulpeciki
Ewelina1991 20.02.2016 09:21
świetne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak