Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przygotowałam bardzo smaczną przekąskę, są to naleśniki koperkowe z serkiem i łososiem. Naleśniki bardzo smaczne i na pewno będą zaskoczeniem dla rodzinki i gości.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    1 szklanka
  • piwo jasne

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    2 szczypty
  • koperek świeży

    6 łyżek
  • sok z połowy cytryny

    0.5 sztuki

Nadzienie

  • serek śmietankowy

    250 gramów
  • tartego chrzanu

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    2 szczypty
  • łosoś wędzony plastry

    180 gramów

Dodatkowo

  • olej do smażenia

    50 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zmiksować z piwem ,jajkami oraz sokiem z cytryny.
Do ciasta dodać posiekany wcześniej koperek oraz szczyptę soli.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć cienkie naleśniki.
Serek wymieszać z chrzanem oraz z białym pieprzem.
Naleśniki smarować serkiem rozkładać plasterki łososia i zwijać w rulony, następnie każdy rulon naleśnikowy pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu i podawać jako pyszną przekąskę.

Bożena Matuszczyk
Czas przygotowania około 30 minut + ciasto na 30 minut odstawione w chłodne miejsce. Przyprawy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 15.07.2019 20:27
Znakomite.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat