Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe kotleciki jajeczne.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
masło kilka łyżek
koperek 1 pęczek

Porada

Z przepisu wychodzi około 8 kotlecików.Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe kotleciki jajeczne.

1. Koperek umyć,osuszyć i drobno posiekać. Bułkę odcisnąć.
2.Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać bułkę,koperek,wbić jajko i dokładnie wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej
3. Z masy jajecznej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
4. Na rozgrzanym maśle smażyć kotleciki po kilka minut z każdej strony.Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.04.2017 15:15
Dokładnie tak.
gusia1000 17.06.2015 11:46
Zawsze dobre.
Babeczka35 10.06.2015 17:21
Dziękuję:)
Kasnaj 10.06.2015 14:30
bardzo smacznie wyglądają
Babeczka35 10.06.2015 11:37
Dziękuję:)
pajbek 10.06.2015 10:48
pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak