Koperkowe kotleciki jajeczne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    kilka łyżek
  • masło

    kilka łyżek
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Koperek umyć,osuszyć i drobno posiekać. Bułkę odcisnąć.
2.Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać bułkę,koperek,wbić jajko i dokładnie wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej
3. Z masy jajecznej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
4. Na rozgrzanym maśle smażyć kotleciki po kilka minut z każdej strony.Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Babeczka35
Z przepisu wychodzi około 8 kotlecików.Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 19.04.2017 15:15
Dokładnie tak.
gusia1000 17.06.2015 11:46
Zawsze dobre.
Babeczka35 10.06.2015 17:21
Dziękuję:)
Kasnaj 10.06.2015 14:30
bardzo smacznie wyglądają
Babeczka35 10.06.2015 11:37
Dziękuję:)
pajbek 10.06.2015 10:48
pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat