Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperkowe kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 30 dkg
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: koperkowe kopytka

KOPEREK POSIEKAĆ, ZIEMNIAKI PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ, DODAĆ MĄKĘ ROZKŁÓCONE JAJKA, ODROBINĘ KOPERKU, SÓL,PIEPRZ. ZAGNIEŚĆ CIASTO, NA POSYPANEJ MĄKA STOLNICY FORMOWAĆ WAŁECZKI I POKROIĆ UKOŚNIE.W GARNKU ZAGOTOWAĆ OSOLONĄ WODĘ, KLUSKI WRZUCAĆ NA WRZĄTEK, GOTOWAĆ AŻ WYPŁYNĄ.PODAWAĆ POSYPANE KOPERKIEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.02.2016 13:30
jakie dobre kopytka
tobi1989 11.02.2016 09:04
Pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak