Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperkowe ciasto naleśnikowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 700 ml.
mąka pszenna 0.5 kg.
jajko 1 szt.
natka pietruszki 3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 1 łyżka
woda 150 ml.
koncentrat pomidorowy 1.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: koperkowe ciasto naleśnikowe

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną wymieszać z wodą.Dodać jajko.Wymieszać.
Krok 1 - koperkowe ciasto naleśnikowe foto
2
Dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukany i posiekany koperek.Wymieszać.Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie.Dodać do ciasta naleśnikowego.Wymieszać.
Krok 2 - koperkowe ciasto naleśnikowe foto
3
Dodać do smaku sól,pieprz i paprykę słodką.Olej rozgrzać na patelni.Gorący dodać do ciasta naleśnikowego.Wymieszać.Smażyć naleśniki na gorącej patelni z obu stron.
Krok 3 - koperkowe ciasto naleśnikowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 10.07.2013 09:05
znakomite .
Katarzyna59 07.04.2013 11:23
bardzo apetyczne
Kasnaj 20.02.2013 19:08
smaczne :)
Monika58 20.02.2013 17:56
z koperkiem jeszcze nie robiłam ;)
dodi 20.02.2013 15:05
ciekawy przepis
Bogumiła
Bogumiła 20.02.2013 14:58
smaczne
zielonamorelka 20.02.2013 14:55
fajne.zrobie w przyszlym tygodniu tylko bezkostki rosolowej,moze zastapie ja jakimis innymi przyprawkami czy suszonymi warzywkami. mysle ze beda super smakowac z surowka z pekinki i piersia kurczaka w przyprawach lub mielonym miesem wolowym
halina17 20.02.2013 13:38
Jaki farsz robisz do tych nalesnikow?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak