Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPERKOWA Z KULKAMI MIĘSNYMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
jajko 3 szt
cebula 2 szt
mąka 4 łyżka
kasza manna 4 łyżka
kostka rosołowa 4 szt
koperek 2 pęczek
śmietana 150 gram
sól
pieprz
woda 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: KOPERKOWA Z KULKAMI MIĘSNYMI

wyrobić mięsne kulki z jednym jajkiem,solą i pieprzem i gotować je w rosole kilka minut,wyjąć łyżką cedzakową.
Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na tłuszczu,wystudzić i wymieszać z dwoma jajkami,mąką pszenną i kaszką manną,solą i pieprzem,wyrobione ciasto nabierać małą łyżeczką i wrzucać do gotującego się rosołu i gotować ok.5 minut.
Dodać kulki mięsne,śmietanę wymieszaną z łyżką mąki oraz koperek i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.06.2013 09:14
smaczna :-)
cooleczka 27.03.2013 08:38
zapowiada się smacznie
Pani Domu 18.02.2013 20:33
bardzo fajny przepis
natalia.doradca 01.02.2013 13:48
smaczna z tymi kulkami
Ada-Gaba 01.01.2013 08:34
fajna propozycja
PIOTR11 27.11.2012 15:11
lubię taką
olkaaa 01.11.2012 09:35
super pomysł
RenataZ-et 28.10.2012 11:47
ciekawa propozycja
anulka69 19.10.2012 12:02
smaczna
pestka 16.10.2012 14:51
bardzo lubię taką zupę
Motorek 10.10.2012 09:18
pycha
Pietruszka 08.10.2012 22:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak