Koperkowa pierś grillowana

Koperkowa pierś grillowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składnik podstawowy

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka

marynata

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    0,5 łyżeczka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    do smaku
  • koperek

    1 pęczęk
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć i osuszyć. Przeciąć na pół w poprzek.Koperek drobno posiekać. Piersi natrzeć przyprawami,sokiem z cytryny,olejem i koperkiem.
Rozgrzać patelnię grillową i smażyć piersi z obu stron na rumiano.
Duusiak
Można też grillować na tradycyjnym grillu:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 17.01.2015 22:27
Mięsko z koperkiem, coś pysznego!
kasienka23 22.06.2014 15:08
pyszne mięsko!
berys18 22.06.2014 10:17
wspaniałe mięsko
adelajda 22.06.2014 08:38
wygląda smacznie
Lis 21.06.2014 21:55
Ekstra się zapowiada:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat