Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa pierś grillowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składnik podstawowy

pierś z kurczaka 1 sztuka

marynata

Pieprz cytrynowy mielony Prymat 0,5 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
koperek 1 pęczęk
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka

Porada

Można też grillować na tradycyjnym grillu:)

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa pierś grillowana

Pierś umyć i osuszyć. Przeciąć na pół w poprzek.Koperek drobno posiekać. Piersi natrzeć przyprawami,sokiem z cytryny,olejem i koperkiem.
Rozgrzać patelnię grillową i smażyć piersi z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 17.01.2015 22:27
Mięsko z koperkiem, coś pysznego!
kasienka23 22.06.2014 15:08
pyszne mięsko!
berys18 22.06.2014 10:17
wspaniałe mięsko
adelajda 22.06.2014 08:38
wygląda smacznie
Lis 21.06.2014 21:55
Ekstra się zapowiada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak