Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa pasta z zielonego groszku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

300g mrożonego zielonego groszku
2 pęczki koperku
2 ząbki czosnku
75g niesolonych orzeszków ziemnych
majonez 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Mocno zielona, warzywna pasta na bazie zielonego groszku, świeżego koperku, z aromatem czosnku i orzeszków. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa pasta z zielonego groszku

Kroki postępowania

1
Zielony groszek ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Koperkowa pasta z zielonego groszku foto
2
Koperek posiekać a czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2 - Koperkowa pasta z zielonego groszku foto
3
Koperek, czosnek, orzeszki i oliwę przełożyć do blendera zmiksować
do postaci pasty. Następnie dodać ugotowany groszek, majonez i dalej miksować aż do uzyskania jednolitej pasty. Na samym końcu doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać na pieczywie.
Krok 3 - Koperkowa pasta z zielonego groszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 27.01.2016 10:20
Zgadzam się! Kolor zachęca do jedzenia :)
Kulinarna Ja 26.01.2016 16:52
Cuudowny kolor! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak