Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1-2 szt
ryż 100 g
suszone pomidory 1 łyżeczka - płatków
papryka 1 łyżeczka - płatków suszonych
soczewica czerwona 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Porada

Przed zapieczeniem całość można posypać tartym serem

Przepis i sposób przygotowania na: Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami

Kroki postępowania

1
Do rondla wsypujemy ryż, dodajemy soczewicę, płatki suszonych pomidorów i papryki, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ryżu, wyłączamy grzanie i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem. Na koniec doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 1 - Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami  foto
2
Koper włoski przekrawamy na pół (jeżeli jest duży można śmiało na 3 części), przekładamy do osolonej wody i gotujemy około 7 minut, wyciągamy.
Krok 2 - Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami  foto
3
Koper włoski nadziewamy uzyskanym farszem, układamy w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami  foto
4
Zapiekamy 10 minut w 200 stopniach.
Krok 4 - Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.07.2015 13:17
ciekawa propozycja
kloruś 08.07.2015 12:01
chętnie bym skosztowała!
ben-ka 08.07.2015 11:33
Ciekawa propozycja....
olkaaa 08.07.2015 10:38
brzmi ciekawie
Poison1988 08.07.2015 09:05
Świetna propozycja :) takich cudów jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak