Przepis i sposób przygotowania na: Kopciuszek
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy żółtka rozmącone z octem i wodą, ubijamy "do białości"
mieszamy mąke pszenna i ziemniaczaną wraz z proszkiem, wsypujemy do pozostałych składników, delikatnie mieszamy, wlewamy do formy,
pieczemy około 25 minut
KOKOS:
ubijamy białka na sztywno z cukrem, dosypujemy kokoski i 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
pieczemy około 20 minut
MASA:
gotujemy budyń na mleku z cukrem, gdy ostygnie, dodajemy go do utartego
masła, następnie wciskamy kilka kropel soku z cytryny i dokładnie mieszamy
ŚMIETANA:
rozpuszczamy galaretkę w bardzo niewielkiej ilości wody , czekamy aż wystygnie
ubijamy kremówkę z cukrem, następnie dodajemy stopniowo tężejącą galaretkę
SKŁADAMY
na biszkopt wykładamy masę budyniową, następnie przykrywamy to kokosem, potem wylewamy ubitą śmietanę, całość przykrywamy herbatnikami, jeden obok drugiego, polewamy czekoladą
SMACZNEGO !!!