Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kontrastowy mus podwójnie czekoladowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka 12-procentowa 500 g
cukier waniliowy 2 łyżki
gorzka czekolada 150 g
biała czekolada 150 g
żółtko jajek 4
śmietana kremówka 500 g
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kontrastowy mus podwójnie czekoladowy

Śmietankę 12% rozlewamy po połowie do dwóch garnków. Do każdego dodajemy po łyżce cukru i zagotowujemy. Śmietankę zdejmujemy z ognia i do każdego garnuszka dodajemy po 2 żółtka- szybko mieszając i uważając, by nie uzyskać śmietanowej jajecznicy. Do jednego garnka dodajemy czekoladę gorzką, do drugiego białą. Do musu białego dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny. Dobrze mieszamy. Masy odstawiamy do wystygnięcia. Gdy już ostygną, łączymy je z ubitą śmietaną kremówką- do jasnej i do ciemnej masy dodajemy po 250 g ubitej śmietany. Całość rozlewamy finezyjnie do pucharków czy szklaneczek. Mus podajemy dobrze schłodzony. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.12.2013 15:09
poprostu super
Ziabela 02.12.2013 12:59
najbardziej to mi sie podobają twoje ozdoby:)
rjustysia 04.11.2013 20:35
Ale świetnie wyglądają! :)
aisoglam 19.09.2013 07:00
Prezentuje się wyśmienicie :)
Małgorzata9 18.09.2013 22:40
smakowicie wygląda
Kuchenka 18.09.2013 16:55
wygląda bardzo fajnie, myślałam że to zwykłe kakao z wzorkami :P
Andrzej8 18.09.2013 16:11
ciekawie to wygląda
sylwia_mc 18.09.2013 15:55
Świetnie wyglada ten deserek
Katarzyna34 18.09.2013 15:50
wygląda ekstra
ssylwiaa 18.09.2013 15:41
fajnie wygląda ;)
Lukasz 18.09.2013 14:49
ekstra wyszło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak