Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Konserwowa" sałatka z kapustą pekińską i jajkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia sztuka
szynka konserwowa 250 g
ogórki konserwowe 3 spore sztuki
szparagi konserwowe 7 sztuk
jajko 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
majonez
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: "Konserwowa" sałatka z kapustą pekińską i jajkami.

Jajka ugotować na twardo i odstawić do przestygnięcia.Kapustę pekińską posiekać na drobne kawałki i przełożyć do miski.Dodać do kapusty pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i konserwową szynkę.Szparagi konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.Jajko drobno posiekać.Przełożyć pokrojone szparagi i jajka do reszty składników umieszczonych w misce.Do całości dodać pokrojone na malutkie cząsteczki ząbki czosnku.Do miski dodać majonez i obsypać całość sporą dawką słodkiej, mielonej papryki i ziół prowansalskich.Wszystko razem wymieszać i doprawić na koniec solą i pieprzem do smaku.

Dobrze jest dać sałatce przynajmniej pół godziny po przygotowaniu,by mogła się"przegryźć",by smaki się połączyły, wyostrzyły.W szybkim tempie powstała przyjemna w smaku,sycąca sałatka,która świetnie nada się na przekąskę,czy kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.01.2014 10:05
fajne połączenie mniam
agnieszka214 28.01.2014 09:54
całkiem inny smak fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak