Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konserwa w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 1/200gram puszka/wieprzowa
jajko 2 szt.
mąka 6 łyżek
mleko 6 łyżek
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Konserwa w cieście

Wykonanie:
Mielonkę wyjąć z puszki, pokroić na ćwiartki- odstawić. Z jajek, mleka, mąki i przypraw przyrządzić ciasto. Maczać przygotowaną mielonkę. Smażyć z każdych stron na gorącym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 12.07.2015 12:11
Pomysł dobry
Wafelek2601 12.07.2015 11:32
Ciekawy przepis
Aannkaa82 12.07.2015 11:09
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak