Konfitury z czereśni

Konfitury z czereśni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 kg
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
  • Goździki całe Prymat

    4 szt
  • czereśnie

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z czereśni usuń pestki. Przełóż owoce do szerokiego rondla i dodając odrobinę wody doprowadż do wrzenia. Wsyp cukier i kwasek. Wymieszaj. Dodaj imbir i goździki. Gotuj na małym ogniu ok 30 min. uważając aby powidła się nie przypaliły. Przełóż owoce do słoików i obróć do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 07.05.2012 15:03
pycha
aga130982 28.12.2011 15:19
super
Emiliozo 05.12.2011 17:21
bardz osmaczna
FAFIK 22.06.2011 07:21
Ciekawy smak :)
Juleczka20 29.04.2011 07:53
pycha
KasiaK90 27.04.2011 15:29
Konfitury z czereśni
malaczarna23 07.03.2011 00:18
super
pioge7 23.11.2010 13:13
muszę spróbować
gosia47-47 20.07.2010 15:43
robię bardzo podobnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat