Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitury z brusznicy (borówka)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg brusznicy
3 szklanki cukru
szklanka wody

Przepis i sposób przygotowania na: konfitury z brusznicy (borówka)

Zagotować wodę. Brusznicę przebrać, umyć, wsypać do wrzącej wody, gotować 10 minut. Dodać cukier, pogotować razem, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Gorącą konfiturą napełnić wypasteryzowane, gorące słoiki i natychmiast zamykać zakrętkami, owinąć kocem i zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.07.2012 08:23
uwielbiam
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
gosia561 04.08.2011 15:59
lubię brusznice
kriso 30.07.2011 11:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak