konfitury z brusznicy (borówka)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg brusznicy

  • 3 szklanki cukru

  • szklanka wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę. Brusznicę przebrać, umyć, wsypać do wrzącej wody, gotować 10 minut. Dodać cukier, pogotować razem, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Gorącą konfiturą napełnić wypasteryzowane, gorące słoiki i natychmiast zamykać zakrętkami, owinąć kocem i zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 07.07.2012 08:23
uwielbiam
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
jasiek 12.10.2011 22:01
dobre jedzonko:)
gosia561 04.08.2011 15:59
lubię brusznice
kriso 30.07.2011 11:12
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat