Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z róży i banana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dzika róża 3 szkl
banan 2 szt
cukier 3/4 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z róży i banana

Płatki dzikiej róży ucieramy z 5 łyżkami cukru.W rondelku gotujemy syrop z wody i cukru , wrzucamy płatki , gotujemy na malutkim ogniu , aż będą przezroczyste .Miksujemy blenderem.Dodajemy banany , miksujemy . Przelewamy do czystych , wyparzonych słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 10.06.2015 22:38
Bardzo fajny pomysł z tą różą!
Czyki 10.06.2015 16:26
Podeślij chociaż maleńki słoiczek takiego rarytasu:)
wirtualnykucharz 10.06.2015 16:03
Fajna konfitura.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak